Placeholder image

“Ik heb er even geen zin meer in, alles is zo vermoeiend.”; “Elke taak of opdracht is er eentje teveel op dit moment.”; “Mijn concentratie is precies ver te zoeken.”; “Ik voel me zo emotioneel uitgeput.”; “Ik voel elk spiertje in mijn lijf tegenwerken.”; “Stop allemaal eens met zagen aan mijn hoofd.”; “Lichamelijke klachten? Ja hoor, heb ik bijna dagelijks.”; “Ik moet er even tussenuit.”; “Ik geraak niet bijgeslapen”; …

of “Volgens mij, moet je er even tussenuit.”; “Zeg, slaap je wel goed?”; “Zou je eens ... niet een dagje relaxen?”; “Is er wat aan de hand? Je lijkt zo prikkelbaar.”; “Hoorde je wel wat ik zei? Je lijkt er niet bij te zijn met je gedachten.”; “Ga je nou weer niet mee op uitstap?”; …


Herken je jezelf (stiekem) in een van deze uitspraken of hebben je vrienden, familie, collega’s, je arts deze al wel eens laten vallen? Dan kamp je misschien met stress, overspannenheid of een burn-out. Wist je trouwens dat overspannenheid en/of burn-out niet enkel voorkomt bij de werkende mens, maar dat eender wie ermee te maken kan hebben?
Hoe dan ook, ons lichaam is best in staat om wat stress te verduren. Maar teveel, is teveel en dat weten we allemaal. Maar wanneer is het dan teveel? En wat doe je er dan aan? En wanneer is het tijd om hulp in te schakelen?

Aangezien je op deze pagina terecht kwam en nog steeds aan het lezen bent, gaan we ervan uit dat je jezelf enigszins aangesproken voelt. Je zoekt hulp, of overweegt om hulp in te schakelen. Of je dit nu doet uit jezelf of op aanraden van iemand anders, de eerste stap in je herstel is alvast gezet! Want alles begint bij (h)erkennen van de signalen.

Vanuit De Puzzel helpen we je graag (verder) op weg. Dit kan zowel via een therapeutische begeleiding bij een van onze psychologen of therapeuten maar ook via een hands on probleemoplossingsgerichte aanpak bij onze stress- en burn-out-coach Joke.

Hou alvast rekening met ons belangrijkste beginpunt: omgaan met stress of herstellen van overspannenheid/burn-out vraagt een actieve aanpak! Een wonderpil bestaat niet en enkel even goed uitrusten zal niet voldoende zijn. We zullen leren ontspannen, onderzoeken waar het stressgevoel vandaan komt en hoe we ermee om kunnen gaan. Kortom, een aanpak waarin we onszelf beter leren kennen en beter leren beschermen tegen alle prikkels die op ons afkomen; en dit zowel in een werksituatie als erbuiten. Je fysiek, mentaal én cognitief herstel zijn belangrijk. Maar we richten ons vooral op het doel dat jij wil bereiken.


“Het grootste wapen tegen stress is ons vermogen
één bepaalde gedachte te kiezen en niet een andere.”
- William James -